WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Vyhledat podle vice kritérií

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Vyhledat podle vice kritérií - diskuze na toto téma
Dobrý den, Potřebovala bych vyhledat data v buňce podle více kritérií. Mám tisíce řádků. Co řádek, to unikátní vyrobek s unikátním číslem ve sloupci B. Každý vyrobek má své místo v regále. V dalších sloupcích mám tyto regály očislovane. Tzn. např ve sloupci C je číslo regálu (stejné pro více výrobků), ve sloupci D patro v regálu, ve sloupci E pozice v daném patře atd. Potřebuji si čísla výrobků z tabulky převést do "grafickeho" znázornění regálu (další list excelu). Použila jsem funkci INDEX v kombinaci s POZVYHLEDAT, ale nepřišla jsem na to, jak do této funkce zadat více kritérií na daném řádku. Jinými slovy že musí vyhledat číslo regálu a číslo mista v regále zároveň. Zkoušela jsem různé kombinace s KDYŽ, KDYŽ A.... ale zatím bez úspěchu. Prosim víte někdo jak na to?

MePExG | 13.5.2020 19:48  
 
 
Z tej tabuľky si urobte kontingenčnú tabuľku a dajte do riadkov regál a tovar; do hodnôt tovar a ona Vám všetko vyhľadá a priradí bez potreby vzorcov. Ak mi dáte nejakú vstupnú tabuľku, môžem Vám kt urobiť. Výhoda kt je v tom, že automaticky identifikuje všetky regály a tovary (nové a vypadnuté), bez potreby vyhľadávania a dorábania do zoznamových údajov pre vyhľadávacie vzorce a z nej môžete čerpať údaje do peknej vizualizácie. Pri zmene údajov, stačí dať kt aktualizovať, a ona sama všetko prepočíta zo zdrojovej tabuľky a aby ste nemuseli meniť vstupnú oblasť pre kt tj. zdrojovú tabuľku, môžete ju dať ako objekt tabuľka [CTRL+T] a kt ju bude celú akceptovať aj pri zmenách jej veľkosti. Resp. dá sa použiť PQ, ktoré môžu čerpať údaje pre kt aj z rôznych externých zdrojov/-u [alebo IS], tj. bez potreby prenášať do MSE.
Odpověď
Helena | 14.5.2020 09:21  
 
 
S kontingenčními tabulkami teda neumím pracovat. Nicméně zkoušela jsem to a nemyslím si, že toto mi pomůže. V příloze zasílám. Snažila sem se barevně označit, co kam patří. Samozřejmě skutečná tabulka má 2000 řádků a 40 sloupců. Nicméně pro názornost to takto stačí. Potřebuji najít vzorec pro červený řádek 7. Ten by se měl vyplnit na základě čísla regálu (najít hodnotu z buňky B2(J2) ve sloupci AE) a zároveň strany regálu (řádek 9 x sloupec AF) a zároveň pozice v regálu (řádek 4 x AG). Vše ostatní už má pak jen jednu podmínku, číslo výrobku. Takže to už je jednoduché.
Odpověď
Helena | 14.5.2020 13:56  
 
 
Tak jsem ještě bádala. A přišla sem na to. SUMIFS. Díky za rady.
Odpověď
MePExG | 14.5.2020 17:38  
 
 
Pridávam riešenie pomocou kt. Výhodu Zbadáte, keď budete chcieť prepisovať zdrojové 4 identifikátory a k tomu dohľadať ako píšete 2000 tovarov.
Odpověď