WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Nastavení rozsahu tabulky

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Nastavení rozsahu tabulky - diskuze na toto téma
Dobrý den, dostal jsem za úkol udělat složitý graf a u něj na stránce vytvořit "ovládací prvek", kterým by se dalo nastavit rozpětí os a to bez potřeby otevírat formát (nastavení) grafu. Napadá někoho jak to udělat popř. jde to vůbec? Děkuji za jakoukoli radu :)

MePExG | 8.4.2019 20:09  
 
 
Dobrý deň. Možností je viacej, tak ako je možností pochopiť Váš popis. Tu je jeden príklad ako sa to dá chápať riešením cez kontingenčnú tabuľku www.jaknaoffice.cz/2-forum/?id=5548. Tiež poznám je riešenie, ktoré na základe ovládacieho prvku, dokáže meniť grafy, alebo aj časový slicer... Skúste povedať niečo konkrétnejšie, resp. dať vzorové údaje.
Odpověď
Jan | 8.4.2019 20:24  
 
 
Řekněme, že mám složitější graf (např. ten v příloze, ale spíš s více daty a omlouvám se je vytvořený narychlo jen pro příklad a také jsem začátečník v excelu) a takto jak je se z něj nedá moc vyčíst a já mám za úkol udělat nějaký ovládací prvek kam bys se napsalo jakou část grafu chci zobrazit např. chci zobrazit datum od 11.1.2018 do 26.1.2018 a na ose y hodnoty od 40 do 60 abych zde viděl křivku detailně. Takže v podstatě nastavit minimum a maximum jako v nastavení formátu os, ale bez nutnosti otevření právě formátu grafu/os. Snad to z mého laického popisu pochopíte a moc děkuji za rady :)
Odpověď
MePExG | 8.4.2019 20:48  
 
 
To je už slušný popis. Síce neviem akú verziu MSE máte, ale ponúkam riešenie pomocou kt a time slicer-u. Či sa už rozhodnete použiť hierarchie, alebo nie je už Vaša voľba.
Odpověď
Jan | 8.4.2019 21:11  
 
 
Moc děkuji ani nevíte jak jste mi pomohl. Přeji hezký zbytek dne.
Odpověď
MePExG | 8.4.2019 21:47  
 
 
Ešte jeden trik z mojej kuchyne. Vlhkosť na sekundárnu (pravú os) a možnosť zapínať a zhasínať zobrazenie kriviek.
Odpověď
Jan | 8.4.2019 21:59  
 
 
Vážně moc, děkuji obdivuji takovouto práci s excelem moc si pomoci od Vás vážím :)
Odpověď