WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Odstranění prázdných řádků v rámci jedné buňky

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Odstranění prázdných řádků v rámci jedné buňky - diskuze na toto téma
Dobrý den, potřebovala bych pomoct s problematickým formátem textu v rámci jedné buňky. Mám tam nějaké řádky navíc a já potřebuji, aby texty byly hned pod sebou. Ručně bych to dělala půlku dne, tak přemýšlím, jestli je možnost to udělat nějak hromadně. Příklad "Text text text Text text text" Jak vidíte, tak jsou tam dvě mezery a ty já potřebuji nějak hromadně odstranit, aby výsledek vypadal takto: "Text text text Text text text" Je to v rámci jedné buňky všechno. Je potřeba, aby text působil jako odrážky ... ale bez odrážek. :D A jednoduchém řádkování. Snad je můj problém pochopitelný. Předem moc děkuji.

elninoslov | 11.5.2023 00:46  
 
 
Priložte prílohu XLSX s nejakými príkladmi. V princípe by išlo o nahradenie SUBSTITUTE /DOSADIT dvoch znakov konca riadku za jeden (buď kód znaku 10 alebo 13). Ďalej, ide o jednorázovú záležitosť, alebo sa tie bunky budú neustále meniť? Výsledok do tej istej bunky alebo vedľa vzorcom?
Odpověď
Hanka | 11.5.2023 08:27  
 
 
Bohužel celý soubor nejspíš poskytnout nemůžu, protože se jedná o pracovní věci. Každopádně zasílám screenshot pro představu. Potřebuju ty řádky s textem dát rovnou pod sebe, ale je problém, že je mezi tím dvakrát odentrováno. Díky
Odpověď
elninoslov | 11.5.2023 22:33  
 
 
Nikto od Vás nechce citlivé firemné dáta, a duplom nie origo súbory. To je taký problém vytvoriť nový súbor, kam nakopírujete obsah 1 bunky ??? Namiesto toho, si ja mám vytvárať obsah podľa Vášho popisu sám? A ostatné otázky, ktoré som napísal, sú ignorované. Vzorec v prílohe. Pre jednoduchosť som nepočítal s tým, že bude prvý alebo posledný znak zlom riadku (CHAR(10)). Ak nie vzorcom, tak použite vzorec iba dočasne a skopírujte jeho výsledné hodnoty a vzorce zmažte, alebo rovnakým postupom, ako vo vzorci, nahraďte v bunkách cez Ctrl+H.
Odpověď
elninoslov | 11.5.2023 22:35  
 
 
3. možnosť je použiť makro, to som samozrejme zatiaľ nerobil - to je ako ísť s kanónom na komára...
Odpověď