WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Podmíněné probarvení prázdné buňky

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Podmíněné probarvení prázdné buňky - diskuze na toto téma
Dobrý den, mám prosbu, zkoušel jsem přes podmíněné formátování, ale marně... List 1, sloupec A: příjmení a jména lidí (seznam X lidí, příjmení a jména jsou vždy v jedné buňce) List 2, sloupec A: pouze příjmení lidí (stejná i jiná, než na listu 1, avšak pouze příjmení) Co potřebuji: Pokud se příjmení na listu 1 ve sloupci A vyskytuje i na listu 2 ve sloupci A, potom vybarvit černě buňku na listu 1 ve sloupci 2 na stejném řádku jako je příslušné příjmení. Pokud se nevyskytuje, ponechat buňku bílou. Uměl byste někdo poradit, pokud to vůbec jde? Předem díky! Milan

elninoslov | 20.3.2022 20:05  
 
 
Pr.
Odpověď
Milan | 21.3.2022 01:13  
 
 
Stáhl jsem si přiložený excel. Bohužel není patrné,jaké je řešení mého problému, nic to nedělá. Sice jsou 2 buňky probarveny podle zadání, ale nevidím tam nic..., jak je to vyřešeno. Potřebuji to aplikovat do mé excel tabulky se stovkami jmen. Dělám něco špatně? Díky
Odpověď
elninoslov | 22.3.2022 10:34  
 
 
Riešenie je Podmienený formát. V ňom je vzorec =SUMPRODUCT(COUNTIF($A2;List2!$A$2:$A$7&" *")) vo verzii CZ je to =SOUČIN.SKALÁRNÍ(COUNTIF($A2;List2!$A$2:$A$7&" *")) a rozsahy si nastavte podľa seba.
Odpověď
Milan | 23.3.2022 15:55  
 
 
Děkuji, vzorec dokážu do formátování vložit, i rozsahy jsem nastavil, ale bohužel... Nevím, co dělám špatně. Dávám sem ukázkový soubor: List Tisk, sloupec D by měl být naformátován uvedeným způsobem u každého jména podle toho, zda se to jméno vyskytuje na listě Zaplacené příspěvky sloupec A. Pokud ano, černá buňka. Pokud ne, tak nic (bílá buňka). Mohl byste mi ten vzorec tam prosím implemetovat, abych věděl, kde dělám chybu? V dalších souborech si podle toho už snad poradím... Byl byste tak dobrý? Předem díky!
Odpověď
elninoslov | 23.3.2022 17:20  
 
 
Bez problémov funguje. Pridal som tam do Definovaného názvu ZAPLACENE dynamické zisťovanie oblasti mien v liste "Zaplacené příspěvky".
Odpověď
Milan | 24.3.2022 09:42  
 
 
Díky za trpělivost se mnou, funguje! Jste zlatý! Pro mne velká pomoc... Ještě jednou dík. Milan
Odpověď
Milan | 24.3.2022 12:37  
 
 
Ještě dodatek: odzkoušena na dalších 2 souborech, šlape perfektně! Velká pomoc, ještě jednou díky!!
Odpověď