WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Automatická tabulka z jiné tabulky

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Automatická tabulka z jiné tabulky - diskuze na toto téma
Mám základní tabulku se seznamem materiálu (cca 2000 položek). Z této tabulky bych rád automaticky generoval další tabulku - tabulku objednávky. A nejde mi to... Zkusil jsem to tak, že v tabulce materiálu, když vypíšu počet kusů materiálu co chci objednat automaticky se mi vygeneruje slovo ANO (což znamená, že tato položka jde do objednávky). Následně jsem se pokusil v té druhé tabulce (tabulka objednávky) použít funkci SVyhledat. Aby exel vyhledal v té materiálové tabulce slovo ANO a následně mi vypsal sloupce které potřebuji. Očividně jsem vybral asi špatnou funci. Protože to funguje, ale vypíše se mi pouze jeden řádek a to řádek materiálu který je jako první... Já potřebuji funkci, která mi umožní prohledat celou materiálovou tabulku a tam kde bude poznámka ANO, aby mi exel automaticky vygeneroval příslušné údaje řádek po řádku... Asi toho chci moc... Ale jestli by to nějak šlo prosím o pomoc. Díky.

elninoslov | 6.11.2017 13:43  
 
 
Vložte nejakú prílohu s príkladom dát. Formát a rozmiestnenie ponechajte, iba v prípade potreby zmente citlivé údaje. Myslím že by to šlo (záleží podľa počtu položiek) maticovým vzorcom, dostatočne natiahnutým. Ale vymýšľať si tabuľku podľa Vášho slovného popisu sa mi nechce.
Odpověď
Kopic František | 6.11.2017 14:29  
 
 
Zdravím elninoslov. Připojuji tabulku. Očesanou, hodně zestručněnou. Barvou jsem označil to co je podstatné. Vyplňuje se žluté pole. Ostatní by se mělo nějak generovat automaticky. f.k.
Odpověď
Kopic František | 6.11.2017 15:13  
 
 
.... zkusil jsem naštudovat maticový vzorec. Dostal jsem se do stejného bodu... Nefunguje to tak jak bych potřeboval. Chtěl bych řetězec funkcí, které mi umožní prohledat základní materiálovou tabulku a tam kde je u materiálu ANO tak ten řádek vypsat a následně vypsat další řádek, bez přeskakování a vynechávání dalších řádků. Takto bych to potřeboval, protože materiálový soupis je obsáhlý (cca 2000 položek)a z něj potřebuji udělat jen výcuc - jasnou objednávku... Snad je mi trochu rozumět...
Odpověď
elninoslov | 6.11.2017 16:47  
 
 
A9:A25 - za prvé sa dá vzorec zjednodušiť, a za druhé ak to tam nepotrebujete, dá sa tá podmienka vnoriť rovno do maticového vzorca v Definovanom názve "objMateriál". A32:C48 - nemôže tam byť rovno maticový vzorec, lebo sú to zlúčené bunky, do ktorých sa nesmie vkladať matic. vzorec. Je to očúrané cez Definovaný názov. Vyskúšajte na reálnych dátach.
Odpověď
Kopic František | 7.11.2017 09:14  
 
 
Vážený pane elninoslov :)) Pěkné... Vidím, že mám opravdu velké mezery ve vzdělání. Funguje to. Teď to napasuju na reálná data, ale až zcela pochopím co jste s tím provedl. Díky moc za pomoc
Odpověď