WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Seznam položek splňujících podmínku za poslední 3 měsíce

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Seznam položek splňujících podmínku za poslední 3 měsíce - diskuze na toto téma
Dobrý den, potřebovala bych se poradit, zda se dá nějak vyřešit následující. Mám sešit, ve kterém každý list znamená jeden měsíc. Tabulky obsahují seznam produktů a jejich počet na skladě v každém jednotlivém dni měsíce. Dále zde mám pro každý produkt buňku, ve které mi vyskakuje hláška, že je třeba tento produkt "prověřit", pokud u tohoto produktu nenastane v průběhu měsíce žádný pohyb. A nyní bych potřebovala z těchto sešitů nějak získat tabulku, která by obsahovala seznam produktů, u kterých v posledních 3 měsících vždy vyskakuje hláška "prověřit" (tj. že u tohoto produktu během posledních 3 měsíců nedošlo k jedinému pohybu na skladě). Na řešení přes buňku s hláškou "prověřit" netrvám, pokud by to šlo řešit nějak jinak bez ní. Hlavně potřebuji ta data za 3 měsíce, hláška za 1 měsíc je jen jako pomocná. Za rady předem děkuji.

Max | 19.6.2017 09:29  
 
 
Hezký den, bylo by vhodné přložit vzorový soubor jak si to představujete.Pak Vám může poradit.
Odpověď
Malinali | 19.6.2017 17:00  
 
 
V souboru přikládám ukázku, kde na posledním listu je, jaký bych zhruba potřebovala výstup. Položek jsou stovky, a toto potřebuji vyhodnotit každý měsíc - vždy za 3 měsíce zpětně.
Odpověď
Max | 19.6.2017 19:42  
 
 
Hezký večer, snad to bude takhle vyhovovat.
Odpověď
Malinali | 21.6.2017 07:56  
 
 
Díky moc, tohle mě nenapadlo
Odpověď
Malinali | 21.6.2017 16:54  
 
 
Začínám si připadat jako naprostý idiot.Zjistila jsem, že asi lepší než extra list s přehledem bude jen přidání dalšího sloupce v každém měsíci, ve kterém by vyskočila hláška, že se položka musí prověřit. Ovšem když zkopíruji nebo i otrocky ručně přepíšu Vámi vymyšlený vzorec, tak mi to hází chybu. Nevím vůbec proč. Soubor s ukázkou chyby přikládám.
Odpověď
elninoslov | 22.6.2017 02:52  
 
 
Problém vo vzorci máte v nesprávne podávaných zátvorkách. Problém je, že pri každom mesiaci musíte prerábať vzorec lebo sa menia testované listy. Skúsim možno zajtra niečo vymyslieť.
Odpověď
elninoslov | 5.7.2017 14:43  
 
 
Tak ďalší pokus. Pridaný list Nastavenie, v ktorom zmeníte rok pri zápise nového roku, a zmení sa aj správny počet dní v mesiaci toho roku v listoch. Tabuľky sa správne orámujú. Nový list sa môže robiť kópiou z ktoréhokoľvek iného. Dátumy sa počítajú vzorcami, nie sú napevno, a preto je dôležitý správny názov listu, lebo z neho sa berie dátum. Keď to chcete mať ale tak ako to máte, tak sa Vám tie roky v názvoch mesiacov samé neprehodia, to si musíte ručne. Počíta sa s poslednými 3 mesiacmi, ale tu je problém, ak máte zatiaľ napr. iba 2 mesiace. Ošetrené sú CZ názvy mesiacov v iných Exceloch. Aj tak neviem prečo nemôžu byť mesiace všetky vytvorené dopredu, a napr aj bez roku v názve, a potom by stačilo použiť CHOOSE/ZVOLIT s 12-timi scenármi 3D odkazov, volenými podľa aktuálneho dátumu. Ten Layout sa mi zdá komplikovaný...
Odpověď