WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - vzorec pro odstranění shodných hodnot ze seznamu

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
vzorec pro odstranění shodných hodnot ze seznamu - diskuze na toto téma
Ještě jednou všechny zdravím a rád bych využil Vašich zkušeností a znalostí. Potřeboval bych vymyslet nějaký vzorec pro odstranění hodnot ze seznamu, které jsou shodné se zapsanými hodnotami v tabulkách (viz přiložená tabulka). Vymyslel jsem si totiž, jak obejít funkcionalitu rozbalovacího seznamu v buňkách, který popisuji v mých předcházejících dotazech. Budu moc rád, když mi s tímto ještě pomůžete a snad dám už pokoj :). Díky předem moc. Zatím se mějte fajn. Petr

Petr | 14.7.2016 11:45  
 
 
ještě ten soubor ...
Odpověď
Petr | 15.7.2016 12:28  
 
 
Už jsem na to přišel. Po několika hodinách zkošení a hledání na netu jsem to obešel pomocí kombinací funkcí. Jediné na co nemohu přijít je můj dotaz z 11.7., který se týká skrývání řádků. Kdyby někoho něco napadlo byl bych moc rád za vyřešení a to i pomocí makra, s kterýma jsem se sice taky potýkal, ale bez úspěchu :(. Díky a mějte pěkný den. Zdraví P.
Odpověď
MePExG | 19.7.2016 21:25  
 
 
Makro na skrytie riadkov. Sub SchovajRiadky() hodnota = ActiveSheet.Range("L1") stlpec = ActiveSheet.Range("M1") poriadok = ActiveSheet.Range(stlpec & "1048576").End(xlUp).Row() For i = 1 To poriadok If ActiveSheet.Range(stlpec & i) = hodnota Then Rows(i & ":" & i).Hidden = True End If Next i End Sub Na počet výskytov hodnôt v stĺpci C stačí countif(c$2:c2;c2)
Odpověď