WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Součty u vypočtených položek V KT

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Součty u vypočtených položek V KT - diskuze na toto téma
Zdravím, potřeboval bych poradit. Nedaří se mi v kontingenční tabulce získat součet u vypočtených položek. V součtovém řádku mi stále počítá nahozený vzorec. Možnost Souhrn dat v nabídce je neaktivní a v zobrazení hodnoty mi žádná varianta zatím součet neudělala. Dělám něco špatně nebo to jen nejde. Děkuji za radu.

elninoslov | 7.5.2024 11:00  
 
 
Môžete priložiť prílohu s príkladom?
Odpověď
Slávek | 7.5.2024 12:06  
 
 
Posílám vzor. Ve sloupci G jsou součty vypočteny dle vzorce spočtené položky, ale já bych potřeboval prosté součty tak, jak jsou ručně spočteny ve sloupci I. Díky za pomoc.
Odpověď
elninoslov | 7.5.2024 16:52  
 
 
No neviem. A je to určite správny postup? Mne to pripadá, že tak ako to rátate, to je nesprávne, a mal by ste to počítať na úrovni riadkov, a nie súčet/súčet*súčet. Lebo tie pomery sú rozdielne. Ako jablká a hrušky. Akoby ste zrátaval napr. že ste dostal 5% zľavu na tehly, 5% zľavu na kvádre, 5% na piesok a takto 10 zliav neurobí predsa 50% ceny stavby. Nie?
Odpověď
Slávek | 9.5.2024 10:22  
 
 
Rozumím, co píšete, ale to byl jen příklad na obecný problém. Tedy zda jde nějak nastavit, aby součet v KT byl součet vypočtených hodnot a ne výpočet podle vzorce. Pochopitelně, pokud to nepůjde, tak to vyřeším výpočtem v DS, ale při velkém objedmu dat mi to zbytečně navyšuje velikost souboru, tak jsem to chtěl takto ojebat. Ale narazil jsem :-)
Odpověď