WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - deaktivace podmíněného formátování

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
deaktivace podmíněného formátování - diskuze na toto téma
Dobrý den ☺ , na listě, v několika sloupcích vedle sebe využívám podmíněné formátování, kdy číselné hodnoty mají barvu podle hodnoty čísla (menší než 80=modrá, 80 - 100 zelená. atd). Jistým způsobem lze vizuálně rychleji nalézt např červená čísla atd. Nicméně, jsou-li sloupce plně obsazena jeví se tabulka až moc barevně. Proto bych potřeboval zařadit funkci, kdy ovládacím prvkem - zatržítkem - dočasně vypnu toto formátování a veškeré čísla ve všech sloupcích budou černé. Je-li to možné, navrhněte prosím postup. Děkuji.

elninoslov | 10.7.2021 17:57  
 
 
To je jednoduché...
Odpověď
Luboš | 10.7.2021 23:04  
 
 
Opravdu si vážím vaši pomoci. Ale jednoduché to je vždy jen pro toho, kdo to umí a rozumí tomu. Což prvňáčci nejsou. Prostě jsem nevydedukoval z přiloženého excelu nastavení, abych ho mohl implementovat k sobě. Používám formátování v "rozsahu od ..do, nikoli dle vzorce. A hlavně - každý sloupec mám formátován rozdílně, nemohu tedy použít souhrn buněk ve stylu $A$1:$C$4. Ani nevidím, kde je v makrozápise nějaký zápís, který by definoval to vypnutí. Prostě a jednoduše, zkouším, testuju, snažím se už 2 hod. - a čumím na to jako husa do flašky. Posílám tedy můj excel.
Odpověď
elninoslov | 11.7.2021 07:47  
 
 
O makre ste nič nespomínal. A nepotrebujete ho. A navyše by ani nepomohlo, tiež by sa muselo robiť v ňom toto isté. Na skúšku som vyfarbil A1, lebo na tie okraje Vám chýba v podmienenom formáte nejaký zdroj, asi zmazaný list. Myslím, že takto to už pochopíte. Stačí použiť 1 bunku a 1 podmienku pre všetko naraz.
Odpověď
Luboš | 11.7.2021 13:32  
 
 
Ano, děkuji ☺, toto mi už funguje. Defaultně se však "vyrobí" funkce, kdy při vypnutém přepínači je vše černobíle a při zapnutém jsou čísla barevně. No a logicky bych to potřeboval obráceně - barevné čísla jsou základ a teprve zmáčknutím přepínače jdou do černa. Dále mě zajímá jak docílíte toho, že v P2 je PRAVDA/NEPRAVDA neviditělná. Děkuji.
Odpověď
elninoslov | 11.7.2021 13:58  
 
 
Tak logicky, ak to chcete opačne, tak v podmienenom formátovaní tá jedna podmienka nebude =NOT($P$2) ale iba =$P$2. V bunke P2 je predsa komentár, kde je vysvetlené, ako som schoval hodnotu. Prepínač nemusí volať žiadne makro. Len mu nastavíte vlastnosť LinkedCell na hodnotu test!$P$2
Odpověď
Luboš | 11.7.2021 15:31  
 
 
Děkuji, děkuji dobrý člověče...a velmi ďakujem za pomoc. Som naozaj rád, že ste tu taký ochotný. Doufám, že toto vlákno pomůže i jiným. Pěkný den přeji ☺ ☺ ☺.
Odpověď