WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Pomoc s VBA

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Pomoc s VBA - diskuze na toto téma
Ahoj, potřeboval bych poradit se vzorcem VBA, nejsem žádný odborník ve vzorcích ani VBA, ale mám nápad, který by mně pomohl při práci. potřebuji zkopírovat tabulku z jednoho sešita do druhého ale tam je ten háček. musí se to vložit pod x dalších tabulek. ja doufám, že jsem to napsal srozumitelně. za pomoc Děkuji.

Roman | 27.5.2021 14:55  
 
 
Ještě přikládám soubor.
Odpověď
elninoslov | 27.5.2021 18:17  
 
 
Zlý popis, zlá príloha, a zlé makro. Naozaj zo zošita do zošita? Zošit = súbor. List je list. Pod X tabuliek? Veď to makro to vkladá pod 1 tabuľku. Ak teda tabuľkou rozumiete trojicu riadkov. Zdrojové tabuľky sú vždy 12 riadkov x 3 stĺpce? Treba určite kopírovať tabuľky (teda formát, farby, orámovanie, ...) alebo len hodnoty? Kopírujete celé riadky, nestačia iba 3 stĺpce?... Tabuľka v liste "plachta" nemá zhola nič (okrem šírky 3 stĺpce) spoločné s tabuľkami v liste "tabulky". Zlúčenie buniek, orámovanie, počet riadkov, no nič. A príloha bez dát, teda si nemôžeme urobiť predstavu o čo sa snažíte. Asi preto ste dostal aj tú mínusku. Skúste ešte iný popis a iný príklad.
Odpověď
Roman | 27.5.2021 19:59  
 
 
máte pravdu, vyjádřil jsem se hodně špatně. pokusím se to napsat více k pochopení. V listu "tabulka" Jsou pod sebou uloženy hlavičky tabulky(ty jsou pevně dány a osahují vzorce), kterých součástí bube i tabulka v listu "plachta" (ta se může časem upravovat, počet řádků, formát...). mojí ideou je napsat vzorec tak, aby zkopíroval řádky z listu "plachta" a vložil je do listu "tabulka" pod každou tabulku (hlavičku tabulky). jediné co se mi povedlo je napsat cyklický vzorec, který to vloží 10x pod sebe. zároveň, ale naskýtá problém s tím, že při použití makra, nejde použít krok spět. To znamená, že budu muset napsat nějaké makro na vymazání všech vložených řádků.
Odpověď