WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Úprava stávajícího makra ( vložení dat do sloupců z externího zdroje)

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Úprava stávajícího makra ( vložení dat do sloupců z externího zdroje) - diskuze na toto téma
Zdravím, mohu poprosit zde přítomné chytré hlavy zda by nepomohli, neporadili. před pár lety mi tu jeden chytrý člověk "elninoslov " za co mu ještě teď moc děkuji udělal makro které při spuštění udělá to že data co si do exel získávám pomocí " Ctrl+C" tak v Exelu tak se mi data roztřídí do potřebných sloupců a při více klientů tak co klient to řádek. Funguje perfektně a i už jsem dokázal sám upravovat když přibyli sloupce a další data. Ale teď nastal problém že nově data také získávám v PDF podobě kde již nejsou při vložení "Crtl+V" do exelu ve stejné podobě, to znamená že v jedné buňce už není hledaná data "jméno" a o buňku vedle mnou potřebný údaj na vložení do sloupce Jméno. Nově jsou data v jedné buňce a to i navíc za nimi další data jako třeba text "adresa" a i konkrétní adresa kterou bych chtěl vložit do dalšího sloupce. Více snad pomůže jak původní vzor funkčního makra, tak noví vzor čeho bych chtěl docílit.

Nomi | 31.1.2021 17:52  
 
 
Jěště příloha
Odpověď
elninoslov | 1.2.2021 10:05  
 
 
No tak to je pekná pakáreň. Vyskúšajte
Odpověď
Nomi | 1.2.2021 19:26  
 
 
Děkuji, testuji. Netuším, proč některý PDF se podaří načíst a některé ne i když jsou data stejné.
Odpověď
elninoslov | 2.2.2021 00:19  
 
 
Na PDF začínam byť alergický. Každý chce dnes robiť čoviny s PDF. PDF je vymyslený ako KONEČNÝ produkt, ktorý iba ZOBRAZUJE výsledok práce (grafika, reklama, reporty, tabuľky, časopisy, ...). Nie je určený na kopírovanie, a na úpravy už vôbec nie. Tým nevravím, že to nie je možné. Legitímne dáta na spracovanie sa neposielajú v PDF. Kto Vám toto vymyslel??? V neznámej štruktúre, hľadať tagy, ktoré niesú stále rovnaké (viď medzery pred alebo za :), alebo tam nemusia byť, alebo sú na neznámom mieste. To isté platí o ukončovacích tagoch aj o dátach medzi nimi. Ach jaj. Je potrebné doložiť PDF súbor, ktorý funguje aj ten nefunkčný aj s návodom, ako to presne používate. Ctrl+A Ctrl+C Ctrl+V?
Odpověď
Nomi | 2.2.2021 21:17  
 
 
Ano také mi vadí že nové dostanu jen toto PDF kde někdy jen s jedna stranou nebo i několika desítky dle počtu zakázek. Bohužel já dostanu takto papíry abych tisknul a provedl. Exelu tabulka je pro mě abych měl jednoduchý přehled co mi přišlo a pak si tam ještě doplňuji zda-li hotovo nebo nehotovo atd. Zdroj PDF bych i poskytnul, ale asi spis jinou cestou než tu veřejně. Divné je že testu jednoho PDF jsou 3 stránky a to funguje super, někdy se zasekne makro na: S = WorksheetFunction.Trim(Replace(Replace(Join(Application.Transpose(Application.Index(A, 0, 1)), " "), Chr(160), " "), " :", ":")) 'Spojiť všetko do jedného testu, vyčistiť medzery Většinou se to zasekne při více dat. Případně přikládám soubor ze 16 řádky. Případně jak jsme psal zkusili bych i poskytnout PDF
Odpověď
elninoslov | 3.2.2021 00:01  
 
 
WorksheetFunction.Trim má obmedzenie 32KB, preto sa sekne, to by sme obišli rozsekaním na časti, alebo v cykle s pomocou Replace. Lebo obyčajný VBA Trim nemaže vnútorné spojené medzery, iba krajné. S tým som rátal. Skúste mi to poslať na mail - môjnick zavináč gmail.com, ale obávam sa prílišnej variability takto získaných dát z PDF.
Odpověď
Nomi | 8.2.2021 06:38  
 
 
Zdravím, chtěl jsem se zeptat zda mail s zdroj daty přišel ? a zda-li se dá něco s tím podniknout. Nebo mám zkoušet jiné řešení např. dat rozkouskovávat na menší kusy mě napadlo.
Odpověď
elninoslov | 8.2.2021 11:24  
 
 
nič neprišlo
Odpověď
Nomi | 8.2.2021 14:56  
 
 
A, tak zasláno znova snad už použit správní nick :)
Odpověď
elninoslov | 8.2.2021 19:09  
 
 
Máte to v maile.
Odpověď
Nomi | 31.1.2021 17:54  
 
 
a původní s odkazem na fórum www.jaknaoffice.cz/2-forum/?id=3170
Odpověď