WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Součet s kritérii v Google tabulce

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Součet s kritérii v Google tabulce - diskuze na toto téma
Dobrý den, vím, že to není office, jedná se mi o google tabulku, ale mohlo by to být podobné, tak to zkusím. Mám v google tabulkách několik výkazů vzdělávacích kurzů, do kterých se zapisuje vždy datum a počet odučených minut. Pak mám zvlášť tabulku s pracovním výkazem lektora, kam bych chtěla, aby se sčítaly zmiňované odučené minuty. Pracovní výkaz má co list, to měsíc. Mám připravenou funkci IMPORTRANGE pro přenos dat mezi google tabulkami, ale nedokázala jsem vykoumat, jak by se mi mohly ke každému z těch kurzů zvlášť sčítat do tabulky pracovního výkazu minuty v případě, že chci jen jeden daný měsíc. Jinými slovy potřebuji nějakou sumif(s) či query, pro sčítání minut v jednom sloupci v případě, že ve vedlejším sloupci bude datum s vybraným měsícem. Zároveň se vždy jedná o data z jiné tabulky. Mohla bych poprosit o pomoc? Předem moc děkuji.

Andrej | 20.1.2021 13:51  
 
 
V prilohe mate ako by to mohlo vypadat, kludne si mozete pridat aj ine podmienky, ktore mozete skryt, napriklad rok, alebo ucitela...
Odpověď
Natálie | 20.1.2021 14:56  
 
 
Mockrát děkuji, velmi mi to pomohlo. Bohužel to vypadá, že mi SUMIF nechce vzít funkci importrange jako rozsah. Háže mi to chybu "argumentem musí být rozsah". Zkusím to ještě nějak obejít..
Odpověď