WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Hledání v různých záložkách

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Hledání v různých záložkách - diskuze na toto téma
Zdravím, potřeboval bych poradit, jak napsat vzorec, který by mi vyhledával hodnoty na základě výběru z různých záložek. Mám záložky na jednotlivé měsíce a pak sumarizační záložku, ve které chci zobrazovat data z různých měsíců, které jsou na různých záložkách. Moc děkuji za radu.

Jaroslav Šika | 9.11.2020 08:03  
 
 
Ještě přikládám ukázkový soubor.
Odpověď
Jaroslav Šika | 9.11.2020 08:10  
 
 
Ještě upřesnění. Zatím to dělám přes dvanáctinásobné vnoření funkce "Když". Ale hledám nějaké jednodušší řešení. Moc děkuji.
Odpověď
MePExG | 9.11.2020 08:45  
 
 
Prikladám riešenie pomocou Power Query (vie načítavať obsah súborov z adresára a v vnorených) a kontingnečnej tabauľky.
Odpověď
Jaroslav Šika | 9.11.2020 09:25  
 
 
Díky moc. Toto určitě využiju, ale v tomto mém aktuálním případě to potřebuji dostat do již existující tabulky (tabulka typu Výkaz zisků a ztrát), která má jasně danou strukturu a tímto způsobem potřebuji naplnit jen některá pole. Výše uvedené řešení by se dalo použít přes jakoby pomocnou tabulku. Nicméně za nějaké další nápady budu moc rád.
Odpověď
Lobo | 9.11.2020 21:12  
 
 
S pomocí funkce NEPŘÍMÝ.ODKAZ
Odpověď
Jaroslav Šika | 10.11.2020 06:56  
 
 
To vypadá, že by mohlo být ono. Snad tu syntaxi pochopím a bude to fungovat i při vyhledávání toho odkazu. Moc děkuji.
Odpověď
Jaroslav Šika | 10.11.2020 07:49  
 
 
Tak jsem pane kolego neuspěl. V příloze posílám zpřesněný soubor. Ideálně bych to potřeboval vyhledávat podle vzorce v buňce B3. To se mi nepovedlo, tak jsem zkusil upravit váš vzorec v buňce B4, kde jsem jen vyměnil A1 za F1 a také mi to nefunguje. Kde dělám chybu? Poraďte prosím. Tímto způsobem budu potřebovat používat i funkce VVYHLEDAT a SUMIF. Tak jestli to bude fungovat i s nimi. Moc děkuji za radu.
Odpověď
Lobo | 10.11.2020 21:05  
 
 
Důvodem nefunkčnosti vzorce byly chybějící apostrofy (') v názvu listu - opraveno v souboru. Pokud je název listu jednoslovný nejsou potřeba, což si můžeš sám ověřit pokud si např do listu pomoc naklikáš odkaz na list Září. Podívej se do řádku vzorců. Pokud to samé provedeš s listem "konta-září FY 2020", excel automaticky do odkazu vloží apostrofy. Jestli takto budou funkční i jiné funkce budeš muset odzkoušet, teoreticky ano, ale tento způsob odkazu na oblast sem nikdy neměl potřebu použít.
Odpověď
Jaroslav Šika | 10.11.2020 22:28  
 
 
Díky moc. přišel jsem na to, že problém je v mezerách v názvu záložek. Když jsem je odstranil, tak to fungovalo. Měl jsem obavy, že to na tom skončí. Za radu s apostrofy děkuji, zítra to vyzkouším a budu hojně využívat.
Odpověď
Jaroslav Šika | 12.11.2020 06:56  
 
 
Tak jsem to s úspěchem aplikoval a funguje suprově. Dalo by to použít i na adresování odkazů na externí soubory? Mám sumarizační tabulku, která bere údaje z jiných tabulek, které jsou umístěny pro každý měsíc v jiném adresáři a pod jiným názvem. Potřeboval bych, aby se na základě nastavení měsíce načítala data z těchto různých tabulek. Moc děkuji za radu.
Odpověď