WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Propojení dat na více míst ve více dokumentech

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Propojení dat na více míst ve více dokumentech - diskuze na toto téma
Zdravím Vás. Nejsem úplný technický antitalent, ale nemůžu dohledat jednu funkci. Jde mi o to, že potřebuju vygenerovat cca pět různých dokumentů, kde se opakují určitá data (jméno a příjmení, bydliště, spisové značky apod.). existuje nějaký postup, jak mít například tabulku v excelu, kde to všechno napíšu jednou a po zmáčknutí nějakého kouzelného tlačítka dojde k vygenerování oněch pěti dokumentů? Postačilo by mi naťuknout, kterým směrem se vydat, aby to fungovalo. Zkoušel sem to i hledat tady, ale když ani nevím jak to nazvat, tak mi to jde těžko:-/ Díky moc všem za váš drahocenný čas.

MePExG | 29.8.2019 11:33  
 
 
Dobrý deň. Riešenie je hromadná korešpondencia. Preto aby ste dosiahli požadovaný efekt, doporučujem všetky potrebné údaje (pre všetky dokumenty) vložiť do jednej tabuľky. Vo Worde vytvoriť jeden dokument, ktorý bude v skutočnosti obsahovať všetkých päť dokumentov poskladaných pod sebou (ak majú mať rôzny vzhľad použiť zlomy sekcií [oddielov]) a k tomuto vyskladanému dokumentu pripojiť ako zdroj údajov pre hk vytvorený Excel. Potom vo Worde povkladať podľa potreby aj opakovane (v požadovanej štruktúre a vzhľade) polia z tabuľky, a potom už iba spustiť zlúčenie pre tlač.
Odpověď
František | 2.10.2019 06:08  
 
 
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu. V hromadné korespodenci se mi ve wordu při propojení zobrazuje datum ve formatu měsíc den rok potřebuji den měsic rok. zkoušel jsem vše a nepodařilo se mi to změnit. Můžete mi prosím poradit. Moc by jste mi tím pomohl. Předem děkuji. František
Odpověď