WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - propojení mezi listy

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
propojení mezi listy - diskuze na toto téma
Dobrý den, prosím vás o radu, jak udělat propojení mezi listy a to následující. Mám v jednom listu nějaký seznam výrobků, co je potřeba vyrobit, každý výrobek je na jednom řádku a obsahuje různá data, takže má zhruba 8 sloupců. Potřeboval bych na konci toho řádku mít nějaké okénko nebo něco na co kliknu a celý řádek se mi propíše do dalšího listu, jakože ten výrobek mám již hotový a z původního listu se mi vymaže. Velice děkuji za radu.

Lobo | 14.8.2019 19:26  
 
 
To si budeš muset naprogramovat ve VBA - tedy makro. Nejjednodušší bude přidat sloupec nazvaný např. "Hotovo" do kterého se přidá nějaký znak např "X". Poté se tento sloupec projde a všechny řádky které budou obsahovat X se zkopírují a vymažou.
Odpověď
Michal | 15.8.2019 07:34  
 
 
Určitě by to takhle bylo super, nicméně nemám zkušenosti s makrem, takže nevím jak to udělat.
Odpověď
Lobo | 15.8.2019 11:45  
 
 
Pokud chceš, aby Ti někdo to makro napsal, tak by bylo vhodné vložit vzorový soubor. Citlivé údaje nahradit smyšlenými, hlavně ponechat formát a strukturu dat. Pokud nechceš přiložit soubor, budeš muset vyplodit přesný popis. To znamená přesný počet sloupců (nebo písmeno či číslo sloupce kde se bude zapisovat rozhodující znak "X") a jména jednotlivých listů nebo jejich codename
Odpověď
elninoslov | 16.8.2019 09:57  
 
 
Príklad. Prenos možno použiť v 2 módoch.
Odpověď