WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Kopírovat MAKRO

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Kopírovat MAKRO - diskuze na toto téma
Ahoj, potřebuji radu. Mám rozsáhlou tabulku s 850 řádky. Na každém z řádků potřebuji vytvořit ovládací tlačítko a makrem, které mi po kliknutí bude určité buňky z řádku kopírovat na příslušné buňky v jiném sešitě. Ovládací tlačítko s makro v řádku 1 jsem již vytvořila bez problémů. Mám však problém makro automaticky nakopírovat i do ostatních řádek (2-850).A nechce se mi to dělat pro každý řádek ručně. Pozn: Když potřebuji kopírovat vzorec, prostě ho přetáhnu myší a vzorec se nakopíruje do ostatních buněk a automaticky se změní číslo buňky v závislosti na umístění § ve vzorci). Jak to ale funguje u makra? Zkoušela jsem nakopírovat makro přetažením, ale po kliknutí na ovládací tlačítko na řádku 2 se mi kopírují hodnoty z řádku 1....tzn, makro nepochopí, že se má posunout o řádek níž. Prosím poraďte jak mohu snadno kopírovat ovládací tlačítko s makrem (viz kopírování vzorce). Díky.

Havran | 21.11.2014 06:14  
 
 
Tvoja požiadavka na 850 tlačítok je objektívne neprijateľná, stačiť by malo jedno tlačítko a umiestiť ho napr. na panel, stačiť by mala napr. klávesová skratka v Personal-súbore alebo vyvolať Formulár či ako je v prílohe - tlačítko pohybujúce sa s aktívnou bunkou.
Odpověď
Jitka Perry | 21.11.2014 09:09  
 
 
Moc děkuji za odpověď, tlačítko nad aktivní buňkou je velice praktické, netušila jsem, že existuje taková možnost. Moc se mi to líbí. Zkoušela jsem to aplikovat na můj soubor, ale nedaří se mi to navázat s mým makrem. V souboru mám tlačítko, které po kliknutí automaticky otevře jiný sešit (seznam exkurze), do kterého potřebuji nakopírovat pouze některá data. Právě k tomu by mi posloužilo tlačítko nad aktivní buňkou. Stačilo by, aby tlačítko nad aktivní buňkou kopírovalo Jméno Příjmení a Skupinu z řádku ve kterém se nachází aktivní buňka - do sešitu 2 "Seznam Exkurze" na stejné řádky. Tzn. Buňka A2, B2 a D2 zkopírovat do buňek A2, B2 a D2 na jiném sešitě. (prázdné řádky, které mohou při výběru vzniknou nejsou na závadu, právě naopak.) Díky za radu.
Odpověď