WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Vytáhnout počet výsledků k hledanému výrazu

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Vytáhnout počet výsledků k hledanému výrazu - diskuze na toto téma
Ahoj, mám ve sloupci A výrazy které bych chtěl projet postupně googlem a vedle toho výrazu (sloupec B) vždy vypsat počet výsledků, viz. https://ctrlv.cz/shots/2019/02/26/v7cD.png Ale je tam takový problém, že google má udělatnou ochranu, že když hledáte přílišný počet výrazů za sebou, tak musíte opsat kód nebo zaklikat obrázky, takže jestli by to nešlo udělat tak, aby v takovém případně by se mi ten prohlížeč který běží na pozadí zobrazil, já bych napsal kód nebo zaklikal obrázek a ono by to pokračovalo v hledání dál. Děkuji.

elninoslov | 28.2.2019 00:56  
 
 
Aký je ten max počet ?
Odpověď
betcup | 28.2.2019 09:16  
 
 
To právě nevím, mně to vždycky vycházelo kolem 70, ale možná v tom hraje roli i délka časového intervalu ve kterém se hledá. V každém případě se to pozná tak, že to makro nebude mít co tahat, protože ten text "PŘIBLIŽNÝ POČET VÝSLEDKŮ" tam potom nebude (ve vámi vytvořeném makru to napíše "0"). Děkuji.
Odpověď
betcup | 28.2.2019 19:01  
 
 
Můžu se ještě zeptat přes co konkrétně se to prohledává? Já tam v tom modulu vidím "mozilla", ale to zřejmě nejde přes prohlížeč, nebo ano? Totiž měl jsem něco podobného vytvořené, co mi otevíralo IE, a tam když se to zaseklo právě kvůli tomu ručnímu opsání kódu, tak stačilo otevřít Internet Explorer, zadat něco do goolgu, tam mi vyskočilo to opsání kódu, já to opsal a mohl jsem použít makro v excelu znovu. Tady ale nevím jak to obejít.
Odpověď