WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si  geekové tričko

Poradna - rozbalovaci zoznam s hypertextovym odkazom

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
rozbalovaci zoznam s hypertextovym odkazom - diskuze na toto téma
Dobry den chcem sa opytat ako mam vytvorit rozbalovaci zoznam v ktorom je cca 18poloziek a potrebujem na kazdu polozku vytvorit hypertextovy odkaz na otvorenie suboru v pc. Nedari sa mit to robit. vedel by mi niekto poradit .dakujem

elninoslov | 4.11.2018 12:41  
 
 
wall.cz/index.php?m=topic&id=41803&page=1#post-41804
Odpověď
lubo | 4.11.2018 16:01  
 
 
potrebujem vytvorit hypertextovy odkaz na takyto zoznam ako som pridal v tabulke. Ked kliknem na polozku v zozname otvori aktualny subor. Problem je ze tytcho zoznamov budem mat cca30 cca s 30 polozkami
Odpověď
elninoslov | 4.11.2018 16:56  
 
 
To je pletenie dojmov a pojmov. Vy chcete aby sa po výbere z rozbaľovacieho zoznamu ComboBoxu hneď otvoril vybraný súbor ? To nieje Hypertextový odkaz, ako píšete, ale makro. Kde bude cesta k tým súborom ? Všetky súbory majú rovnakú zdrojovú cestu, a len iný názov ? Človek aby bol fakt veštica :) Doplňte info, dorobíme...
Odpověď
lubo | 4.11.2018 18:20  
 
 
Presne tak ako pisete ze potrebujem po vybere otvorit subor(zosit) ked vytvorim HT odkaz tak mi otvara konkretne zosity. Len zositov mam cca 30 tak rad by to chcel vytvorit nieco ako som znazornil pomocou rozbalovacieho zoznamu .Subory sa nachadzaju v jednej zlozke len kazdy ma svoj nazov
Odpověď
ajko7 | 4.11.2018 18:31  
 
 
skúste súbor v prílohe. do stĺpca J nakopírujte cestu k príslušnému súboru. do funkcie hyperlink následne cez index ťahám cestu k súboru vybranému v rozbaľovacom poli na základe hodnoty v bunke I3 a vytvára sa hyperlink.
Odpověď
ajko7 | 4.11.2018 18:32  
 
 
sory, teraz s prílohou.
Odpověď
lubo | 4.11.2018 19:44  
 
 
Vdaka moze byt ale este ma napada ci je to mozne urobit aj cez userform tabulku. Nieco podobne som nasiel len bola odkazana na otvorenie listu v zosite .
Odpověď
elninoslov | 4.11.2018 20:59  
 
 
No dobre teda, možno sa Vám na to dnes ešte pozriem. ALE. Hore píšete, že máte 30 zoznamov. Teda máte 30 adresárov, z ktorých chcete mať na výber. Po výbere adresáru, sa má načítať zoznam súborov v tom ktorom adresári (to píšete, že súborov je tiež cca 30), a z tých máte mať možnosť otvoriť niektorý. Je to tak ? Lebo Vaše názvoslovie "adresár", "zoznam", "súbor", "tabuľka", "hypertextový odkaz" sú akurát mätúce. Naprogramovať to nieje problém, len nech to 5x neprerábam, nehádam čo chcete.
Odpověď
lubo | 4.11.2018 21:12  
 
 
Ano tychto rozbalovacich zoznamov bude cca30 a v tomto 1 zozname bude 30poloziek a na ktoru polozku kliknem otvori mi uvedeni zosit.Jedna sa o 30 priecinkov a v kazdom priecinku sa nachadza 30 excel zositov. ale co kukam co tu pridala pani andrea tabulku tak ma zaujala tak ak by nebol problem nieco podobne urobit bol by rad. V rozbalovaciom zozname by vybral uvedeny priecinok a v druhom zoznam uvedeny priecinok. Ospravedlnujem sa za metuce vyrazy len pisem cez mobil
Odpověď
lubo | 4.11.2018 21:14  
 
 
Oprava: V rozbalovaciom zozname by vybral uvedeny priecinok a v druhom zoznam uvedeny subor
Odpověď
elninoslov | 5.11.2018 14:56  
 
 
Tak teda príklad.
Odpověď
lubo | 5.11.2018 19:06  
 
 
Velmi pekne Dakujem toto som presne potreboval
Odpověď
andrea | 4.11.2018 21:01  
 
 
Mna by tiez velmi zaujimalo vytvorit cosi podobne. Nasla som si nieco co by mi asi vyhovelo len neviem co mam dalej urobit. Moja predstava je taka ze v roku si vyberiem priecinok s prislusnym rokom a potom dalej si si vyberiem kktory subor potrebujem otvorit. Vedel by mi niekto s tymto tiez pomoct .Bola by som velmi rada. V uctovnictve mame kopec dodavatelov a dost mi to stazuje ked mi treba otvarat x priecinkkov kym sa dostanem k tomu suboru
Odpověď
elninoslov | 5.11.2018 18:05  
 
 
Tento Váš kód ale nemá s otváraním súborov vôbec nič spoločné. On zviditeľňuje listy, neotvára súbory. List a súbor sú 2 diametrálne odlišné veci. Pre súbory skúste to čo som dal vyššie.
Odpověď
andrea | 5.11.2018 21:24  
 
 
Dobry den chcela by sa informovat ohladne tej tabulky co ste vytvarali ci je mozne vytvorit aj na 3 take iste vyhladavace zeby vedelo najst excel subory + pdf
Odpověď
elninoslov | 6.11.2018 06:51  
 
 
Moja posledná Free úprava. Rozlíši Excel aj PDF, samostatne. A pridal som aj filtrovanie súborov ak by ich bolo veľa (zatiaľ citlivé na diakritiku, NonCaseSensitive).
Odpověď
lubo | 10.11.2018 19:15  
 
 
prepacte ze otravujem dal by sa tento posledny excel+pdf trosku upravit ak sa da. Ci je mozne tu tabulku nechat len cisto na liste bez toho aby ho spustal cez makro tlacidlo.Dakujem
Odpověď
elninoslov | 11.11.2018 01:42  
 
 
Ja Vám nerozumiem. Ako tabuľku na liste? To je celé dynamické. Na liste to takto fungovať nemôže. Musel by sa vytvoriť napr. pri aktivácii listu zoznam na skrytom liste, kde by sa uchovával zoznam súborov pre každú zložku, a odtiaľto by sa načítaval napr. závislý výberový zoznam... A to ani nespomínam to filtrovanie pri písaní. Priložte prílohu, ako by to malo vyzerať a rozhodnem sa. Proste v Exceli "nakreslite" príklad, ako to má vyzerať, kľudne urobte šípky, že tuto sa má zobraziť toto a to, po tejto zmene sa zmení toto na toto, ... Nebuďte ako mnohý iný čo si zvykli, že sa snažím uhádnuť na čo kto myslí. To ma ale už prestáva baviť...
Odpověď
elninoslov | 11.11.2018 01:45  
 
 
šmarjá... "mnohý iný" --> "mnohí iní" :)
Odpověď
elninoslov | 11.11.2018 15:52  
 
 
Požiadavkami zložitosť stúpa. Ďalej už nemám čas ani chuť. Musím ísť ešte rýchlo niekde splašiť toho bieleho koňa ... :)
Odpověď