WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Filtr hodnot podle posledního data

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Filtr hodnot podle posledního data - diskuze na toto téma
Dobrý den, chtěla bych moc poprosit o radu. V listu excelu mám dva sloupce - první sloupec obsahuje datum objednávky zákazníka, druhý sloupec jeho e-mailovou adresu. Seznam je seřazen chronologicky, tedy od nejstarší objednávky po nejmladší. Jedná se o totální soupisek všech objednávek, tedy některé e-mailové adresy se vyskytují vícekrát (vracející se zákazník). Je možné nějak vyfiltrovat nebo jinak zobrazit každou e-mailovou adresu pouze jednou, a to s nejnovějším datem objednávky? Moc Vám děkuji za radu. Hezký večer. Tereza

xlnc | 12.8.2018 21:15  
 
 
Poskládejte si data v kontingenční tabulce....
Odpověď
Tereza | 12.8.2018 21:45  
 
 
Dobrý den, děkuji. To jsem zkoušela, ale vyběhne mi vždy e-mailová adresa a pod ní všechny provedené objednávky. Potřebovala bych mít vyloženě seznam, c řádek, to jedna adresa a datum poslední objednávky. Mám to v csv a potřebuji se souborem dále pracovat (export na web).
Odpověď
elninoslov | 14.8.2018 11:12  
 
 
No asi ste to skúšala zle. Je to nasmerované na súbor "Objednavky.csv" na disku "Z:\". Tak si zmente ten dotaz na Váš súbor. Pre aktualizáciu dát, stačí iba na karte Údaje stlačiť tlačítko "Obnoviť všetko".
Odpověď