WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - výběr a označení konkrétního textu pro tisk

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
výběr a označení konkrétního textu pro tisk - diskuze na toto téma
Dobrý den, chtěl bych požádat o radu. Mám vytvořenný jmenný seznam v excelu. V tomto seznamu se jednotlivá jména neustále opakují. Potřeboval bych, jednotlivá jména zvýraznit při tisku. jak na to? Příklad: při tisku seznamu potřebuji, aby bylo zvýrazněné jméno pana Lišky na všech místech. ( mohl bych to dělat automaticky, ale je toho moc a navíc by docházelo k přehlédnutí). Děkuji za rady Tom

Lobo | 27.8.2014 17:17  
 
 
Lze využít vestavěnou fci "Najít a nahdit"(CTRL+H), po kliknutí na tlačítko MOŽNOSTI lze nastavit formát písma. Poté stačí kliknout na NAHRADIT VŠE a je Hotovo.
Odpověď
Tom | 27.8.2014 20:07  
 
 
Děkuji Lobo za tvůj příspěvek. Svým způsobem mě to posunulo kupředu, ale je tam malá drobnost. Příklad: Najít:Z.Novák / Nahradit: Z.Novák(tento už je naformátovaný jak potřebuji) , tak mi to asi 50% všech výsledků zvýrazní správně, ale ta druhá 50 je nějak nekopletní - to znamená, že z výrazu Z.Novák je zvýrazněno třeba jen písmeno Z a zbytek se nezměnil. Dokázal by někdo poradit?
Odpověď
Lobo | 27.8.2014 20:26  
 
 
Nemáš někde v textu nechtěnou mezeru? např: "Z.Novák" a "Z. Novák"
Odpověď
Tomáš | 27.8.2014 21:16  
 
 
nn mezerou to není, už jsem přišel čím - Příklad:Najít:Z.Novák / Nahradit: Z.Novák(jak jsem psal potřeboval jsem zvýraznit Z. Novák ->FORMÁT->VÝPLŇ->BARVA POZADÍ - to fungovalo z 50%, protože ono to zmení pozadí buňky do které jsem vložil text, takže když text "Z.Novák" je vložen do buňky o velikosti písmene "Z" tak se zbarví jenom to Z. Potřeboval bych nějak poradit jak udělat změnu pozadí např. u jména Z. Novák a ta změna pozadí by měla podléhat velikosti daného textu a ne buňky. Omlouvám se, možna je to moc složité, snad pochopitelné, ale moc bych to potřeboval vyřešit. Děkuji za snahu.
Odpověď
Lobo | 28.8.2014 20:37  
 
 
Tvůj požadavek nelze v excelu splnit. Jedná se o pozadí buňky které se má obarvit, tudíž na velikost textu se nebere zřetel. Buď tedy obarvíš pozadí buňky nebo jen samotný text.
Odpověď
Tom | 1.9.2014 21:05  
 
 
Nakonec to tve reseni bude dokonale stacit :-) Lobo, díky moc za pomoc ;-)
Odpověď