WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Průměr

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Průměr - diskuze na toto téma
Potřebuji vyhodnotit průměrový podíl za muže a ženy, přičemž v celkovém vzorku je 31 mužů a 59 žen. Existuje na to nějaká funkce? Příklad. Odpovídalo 90 respondentů, z toho 31 můžů, 59 žen. U dané odpovědi zvolilo 10 mužů a 40 žen kladnou odpověď. Potřebuji vědět kolik v průměru zvolilo kladnou odpověď mužů a žen.

elninoslov | 20.10.2017 14:41  
 
 
Tá otázka mi nedáva zmysel. Priemer z čoho? Odpoveď je Áno/Nie, z toho sa priemer nedá vypočítať. Podiel (teda koľko % M/Ž z počtu M/Ž odpovedalo Áno/Nie), sa dá. Alebo chcete priemer z tých dvoch percentuálnych podielov? Mrknite, či je toto, to čo chcete.
Odpověď
Murat | 20.10.2017 16:39  
 
 
Děkuju, "Podiel (teda koľko % M/Ž z počtu M/Ž odpovedalo Áno/Nie)" je to co mě zajímá. Těch dat mám hodně, nenexistuje nějaké jednoduší řešení, jak vyhodnotit větší počet dat, abych nemusel ke každé otázce psát vzorec výpočtu?
Odpověď
elninoslov | 20.10.2017 17:18  
 
 
Myslím, že to pôjde, len treba mať otázky identifikovateľné. Ale záleží aj na rozložení, ako to je celkovo usporiadané. Treba prílohu. Citlivé dáta zmente a priložte súbor. Formátovanie a rozloženie nemente.
Odpověď