WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Hromadná korespondence - více podmínek

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Hromadná korespondence - více podmínek - diskuze na toto téma
Ahoj, chci se zeptat, zda nevíte někdo, jak použít v hromadné korespondenci více podmínek? Konkrétní příklad: Potřebuju vytvořit 4 verze dopisů: český a anglicky, pro muže a ženy. Potřebuju používat muže a ženy pro oslovení i více věcí. Díky za radu.

MePExG | 16.5.2017 07:47  
 
 
Vytvoril by som dva dokumenty CZ a En, a dva zdroje. Všetky skloňavania a texty mužského a ženského rodu (aj slová, alebo spojenia do viet), dokáže Excel sám vyhodnotiť pomocou podmienok. Pri tomto netreba zabúdať, že slovo, alebo spojenie (z jedného stĺpca) môžete mať v dokumente vložené aj viackrát.
Odpověď
Martin | 17.5.2017 21:42  
 
 
Děkuji za radu, ale to je právě to, čemu jsem se chtěl vyhnout. Nechtěl jsem mít dva dokumenty, ale jen jeden. Nicméně dnes jsem přišel na to, jak to udělat. Stačí vytvořit sloupec, kde každá verze bude mít svůj kód (třeba: muž cizinec: M-EN, žena češka: Z-CZ,...). Pak stačí vypsat všechny chtěné podmínky hezky za sebe s tím, že se vyplní vždy podmínka a první pole "vložit tento text", přičemž druhé pole "jinak vložit tento text" se nechá prázdné. Samozřejmě je ale třeba, aby každý řádek měl nějaký kód a všechny kódy se musí vypsat do podmínek :)
Odpověď