WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Zadávání nebo vzorec

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Zadávání nebo vzorec - diskuze na toto téma
Dobrý den chtěl bych poradit jak nejlépe vyhledávat v exelu. chtěl bych hledat název produktu podle čísla (EAN) a nebo podle interního čísla přičemž interní číslo se vyplní pokud budu vyhledávat podle čísla (EAN). teď to mám tak že interní číslo se vyplní pomocí funkce svyhledat ale já potřebuji aby to interní číslo se vyhledalo nebo aby bylo možné podle něj vyhledat. Snad to píšu trochu srozumitelně:)

elninoslov | 1.4.2017 16:00  
 
 
Nie, nepíšete zrozumiteľne. Nieje totiž jasná zásadná vec. Či budete vkladať hľadané číslo vždy do rovnakej bunky (stĺpca), teda že stĺpec napr. A bude slúžiť pre vyhľadávaný reťazec. Napr. do A1 napíšem 12345, a do B1:X1 sa doplnia údaje o produkte, ktorý zodpovedá EAN kódu z A1. Ak nezodpovedá žiaden, vyhľadá interný kód. Ak ale chcete písať vyhľadávanie EAN do A stĺpca a vyhľadávanie interných do B stĺpca, pri čom sa vždy do toho druhého vyhľadá vzorcom údaj, tak to nepôjde. Skúste uhádnuť prečo. Áno správne, lebo bunka nemôže slúžiť aj pre vzorec a zároveň aj pre vstup užívateľom. V tomto prípade jedine udalostné makro. Upresnite to príkladovou prílohou.
Odpověď
elninoslov | 1.4.2017 17:52  
 
 
2 príklady, ukazujúce absolútny rozdiel, medzi možným výkladom Vašeho zadania. Ako to funguje si už zistíte...
Odpověď
Josef Knapčík | 1.4.2017 22:29  
 
 
Děkuji. jsem rád že jste pochopil o co mi vlastně jde. Myslel jsem zvlášť buňka pro EAN a zvlášť pro interní číslo vůbec mě nenapadla tato možnost že by to mohlo jít vyhledávat v jedné Buňce. Velmi děkuji za odpověď a zaslaní příkladu. Použiji metodu Hledánie1. Tedy pokud pochopím vzorec. Verze Hledanie2 by taky mohla jít využít ale neumím vůbec Makra, takže zatím zůstanu u vzorců. :)
Odpověď