WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Makro na zlúčenie viacerých vybraných buniek

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Makro na zlúčenie viacerých vybraných buniek - diskuze na toto téma
Ahojte, potreboval by som poradiť ako nastaviť makro na tento vzorec napr. =D5&" "&D6 , ktorý mi zlúči bunky s odeľovacou medzerou. V mojom prípade by som ale potreboval aby výber bunky nastal po výbere kliknutím myšou na požadovanú bunku. Počet buniek by sa menil podľa výberu. Následné vyvolanie makra by vabrané bunky zlúčilo. Na makrá ako také som amatér, verím že pre niekoho skúsenejšieho to nebude problém. Poprosím o riešenie a veľmi pekne ďakujem za pomoc :)

Lobo | 29.1.2017 13:52  
 
 
Něco sem zkusil, snad to bude podle představ.
Odpověď
Peter | 29.1.2017 15:02  
 
 
ďakujem veľmi pekne, presne toto je ono, v princípe, len vlastne s tým že ja by som to chcel jednoduchšie, napr. prvý krok označím bunku nap. A1 a následne A5, spustím makro a spojí mi dané bunky s medzerou do bunky ktorá bude prvá označená ( v tomto prípade A1) alebo napravo od nej, do B1. A ešte by som sa spýtal akým postupom ste tvorili daná makro. Pre mňa je totiž problém zapísať to že vždy budem vyberať bunky náhodne. Ak by som ešte mohol poprosiť
Odpověď
Lobo | 29.1.2017 16:21  
 
 
Ahoj, nevím jak jednodušší by to ještě mělo být. Pokud chceš spojit buňky A1 a A5 s výsledkem do A1 (cílová buňka), tak v prvním kroku označíš cílovou buňku (A1). Spustíš makro tlačítkem, objeví se inputbox do kterého zadáš myší buňky A1 a A5 (nespojitá oblast se zadává pomocí klávesy CTRL) a potvrdíš. Pokud se chceš podívat do kódu, stiskni ALT+F11 otevře se editor kódu VBA a v Module1 (vlevo nahoře) je vlastní kód. Žádné adresy buněk nejsou psány natvrdo, cílová buňka do které se kopíruje je zapsána jako activecell a adresy buněk, které se mají slučovat zadáváš do inputboxu.
Odpověď
Peter | 30.1.2017 20:47  
 
 
Ono v vašom dokumente to takto beží, presne ako píšete a je to presne to čo chcem dosiahnuť v mojom makre. Ak je to možné. Samotný editor kódu nezvládam, v tom neviem programovať. To mi veľa nepovie. Ja chcem dosiahnuť to isté, len s tým že makro bude robiť to že: zvolím hocijakú prázdnu bunku, následne s podržaním Crtl zvolím bunky ktoré chcem spojiť do prvej označenej prázdnej bunky, následne spustím makro cez klávesovú skratku a do danej bunky sa mi s medzerov zlúčia tieto bunky. Ak je to takto možné cez spraviť na makro cez postupné kroky. ( Chcel by som aj vynechať krok s inputboxom, ktorý je vo vašom makre. Ak tak vy ste váš príklad tvoril cez VBA editor alebo krokmi do záznamu makra?
Odpověď
Lobo | 3.2.2017 22:46  
 
 
Tak sem zkusil vytvořit makro podle přání. V souboru je ponechán i předchozí kód. Klávesovou zkratku si jistě přiřadíš sám. Kód je psán v editoru, záznam je v tomto případě k ničemu.
Odpověď
Peter | 4.2.2017 08:38  
 
 
Tak to bol ten prvý krok, či to vôbec bolo možné namakrovať jednoduchou cestou, alebo priamo cez kód. Presne toto je to čo som požadoval od danej funkcie, robí to to čo má. Takže veĺmi pekne ďakujem za túto pomoc. So samotným kódom neviem pracovať, ale myslím že na tomto budem môcť začať, posnažím sa pochopiť ho budem experimentovať s možnosťami. ďakujem ešte raz :)
Odpověď
Kamil | 28.6.2019 12:54  
 
 
Ahoj, chcel by som sa opytat na makro v subore vbaconcatenate_2.xlsm. Potreboval by som aby mi zlucovalo bunky tak ako je to nastavené v xlsm, avsak aby vysledok sa zobrazoval v bunke pod sebou. Taktiez by som sa chcel opytat ci by sa nedalo makto nakodovat na viacero udajov naraz pod cisla, ktore chcem zlucit. Nahraj som aj excel ako vzor. Dakujem
Odpověď