WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - excel (funkce pro vyhledání v seznamu)

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
excel (funkce pro vyhledání v seznamu) - diskuze na toto téma
Dobrý den, peru se na pc v excelu s dokumentem. Potřebuji, aby se mi v tabulce, po napsání kódu do buňky, zobrazilo, zda má daný kód "povolení". Seznam kódů s povolením a bez povolení mám vypsaný v dokumentu. Děkuji mockrát za případnou odpověď a pomoc.

elninoslov | 19.9.2016 17:48  
 
 
Napr.
Odpověď
Tereza | 19.9.2016 18:30  
 
 
Děkuji za bleskovou odpověď. Jsem však excelově negramotná a přikládám soubor, o který mi jde. Pokud byste si na mě udělal/a čas a koukl/a. Jde mi o to, aby se mi ty kódy vpravo v jakékoli buňce ověřily. Děkuji ještě jednou a úplně pochopím, když se na mě vykašlete :)
Odpověď
elninoslov | 19.9.2016 19:50  
 
 
Neviem, kam to potrebujete aplikovať, takže v C7:C11 je zatiaľ Podmienené formátovanie, ktoré vyfarbí danú bunku na zeleno, ak je medzi povolenými. Vzorec s akým pracuje Podmienené formátovanie máte pre ukážku v stĺpci Q. Bude treba predpokladám vyriešiť aj to, či bude počet povolení meniaci sa. Zrušil som Vám v makre niekoľko prázdnych modulov a tried, a podľa mňa nepoužívajte ani tú funkciu DPH. Proste ju nahradte vzorcom namiesto "=DPH(D6)" napíšte "=D6*0,21". To druhé makro, čo tam ostalo, vlastne iba vyplní testovacie/pomocné (neviem) riadky v List1, kde počíta na vzorke dát DPH. Podľa mňa zbytočné. Teda makro podľa mňa zatiaľ nepotrebujete. Ďalej som Vám zrušil zbytočnú "=SUM()" v F7:O11. To stačí takto.
Odpověď
Tereza | 19.9.2016 20:06  
 
 
Děkuji Vám mockrát :) to DPH byla jen taková zkouška. Šlo mi hlavně o tu tabulku. Děkuji
Odpověď