WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Excel - vyplnění vzorce do nově přidaných řádků

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Excel - vyplnění vzorce do nově přidaných řádků - diskuze na toto téma
Ahoj, Prosím, neví někdo jak v Excelu (2010) nastavit, aby se vzorce v daných sloupcích automaticky vyplnili do nově vyplněného řádku? Př. - Do dalšího řádku vyplním potřebné údaje a excel mi do dalších sloupců automaticky vyplní vzorce dle předchozích řádků, abych nemusel vzorce manuálně rozšiřovat. Google mi pomohl najít "počítané sloupce", ale podle návodu na podpoře Microsoftu se mi je nedaří zprovoznit... Experimentoval jsem a nějak (netuším jak) se mi to podařilo u některých sloupců (všech krom jednoho) nastavit... Ale protože netuším jak jsem to udělal, nemám jak to nastavit u toho posledního zbývajícího. Děkuji moc za veškeré odpovědi.

Lobo | 22.8.2016 21:55  
 
 
Pokud si dobře vzpomínám, označíš sloupce a na záložce "Vložení" klikneš na "Tabulka". Excel převede data na tabulku, doplní záhlavý a vzorce bude automaticky roztahovat podle toho jak budou data přibývat.
Odpověď
Paptrub | 22.8.2016 22:17  
 
 
Díky moc za odpověď, dělá to přesně co má! Ale mám další dotaz - tabulku se mi daří vytvořit jen na určitém rozsahu, lze u ní nějak nastavit, aby se automaticky zvětšovala jak budou přibývat data? Nebo ji nějak vytvořit na všechny řádky?
Odpověď
Lobo | 22.8.2016 22:24  
 
 
Abych řek pravdu, tuhle funkci sem použil pouze jednou. Ale pokud mám cca 5 řádků s daty a vytvořím tabulku, tak se při zápisu do řádku 6 automaticky roztáhne. Tudíž se automaticky zvětšuje jak přibývají data.
Odpověď
Paptrub | 22.8.2016 22:20  
 
 
Už to mám, při označení sloupců nešlo dát "Tabulka", ale šlo manuálně napsat rozsah pro všechny sloupce :-) Díky moc! Pěkný večer přeji :)
Odpověď