WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Vrácení datumu a času za podmínky

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Vrácení datumu a času za podmínky - diskuze na toto téma
Dobrý den, snažím se vložit do buňky sloupce (daného řádku) datum a čas založení záznamu do řádku. Funkce "NYNÍ" mi sice sejme správný datum a čas, ale při každém otevření souboru se mi aktualizuje, což je v tomto případě na závadu. Existuje jiný příkaz nebo řešení? Děkuji za pomoc

Lobo | 13.8.2016 22:09  
 
 
Řešením je VBA viz soubor.
Odpověď
Kolenatý Janek | 14.8.2016 00:25  
 
 
Díky za pomoc, nic méně bych rád věděl, jak a kde to řešení uvidím. Určitě jej budu chtít používat i v jiných souborech. Díky.
Odpověď
Lobo | 14.8.2016 00:41  
 
 
V editoru VBA (ALT+F11) v modulech jednotlivých listů.
Odpověď
Kolenatý Janek | 14.8.2016 15:18  
 
 
Funkce funguje. Když budu potřebovat tuto funkci použít na další sloupce, je potřeba tento soubor aktualizovat ve VBA? To asi bez znalosti programování asi nebude možné, že? Mám totiž v přiloženém souboru takovýchto oblastí více (označené závislosti po jednotlivých podbarveních a jednou jen potvrzením (popis v komentářích). Jak jsem se tady na tomto fóru dočetl, tak ani přebarvení písma na (v tomto případě z červeného písma na zelené (vše list 3)) taky není v možnostech standardních funkcí Excelu? Moc děkuji za dosavatní výpomoc, moc mi pomáhá. S pozdravem J.
Odpověď
Lobo | 14.8.2016 21:16  
 
 
Upravil sem makro, aby hlídalo změny buněk ve sloupcích A, D, F a H. Změna barvy písma řádku je řešen pomocí podmíněného formátování.
Odpověď
Koleatý Janek | 20.8.2016 23:11  
 
 
zdravím Lobo, soubor, který jsi mi chtěl poslat nepřišel, jen původní, bez Tebou indikovaných úprav druhé varianty (viz přiložený soubor). Nicméně by to nebylo asi ještě vše, nutné bude ještě hlídat i buňky J a M, přičemž je nutno rozlišovat obsah v buňce M podmínkou. Jestliže je v příslušné buňce text "opraveno" pak jedině tehdy se uloží do buňky N aktuální datum a čas. Dále budu chtít pokračovat "nabídkovým menu". V J by to mělo být možnost odkliknou z výběru "přijato" a "zamítnuto". V M by to mělo být z "dle priorit", "trvá" a "opraveno". Jak to je nejlépe, ve funkcích excelu jsem nenašel možnost, nebo jsem přehlídl. Díky za pomoc.
Odpověď
Lobo | 21.8.2016 16:16  
 
 
Ahoj promiň, přiložil sem špatnej soubor. Ještě sem udělal úpravy. Sloupec L (v textu máš M) obsahuje "ověření dat", kde si vybereš přednastavené hodnoty a do vedlejšího sloupce se zapíše aktuální datum. Ve sloupci J chceš zapisovat "přijato" a "zamítnuto" ale hlavička tabulky je "datum a čas přijetí oznámení" ??? Pokud přesto budeš chtít zadávat hodnoty "přijato", "zamítnuto" použiješ Ověření dat -> seznam, kam uvedeš požadované hodnoty stejně jako ve sloupci L. Ty zakomentované části kódu (zelená barva) můžeš klidně smazat.
Odpověď
Kolenatý Janek | 21.8.2016 18:26  
 
 
Ahoj Lobo, tentokrát se musím omluvit já, taky jsem neposlal ten aktuální soubor-proto zasílám. Tentokrát by měly sloupce odpovídat -(přidán je sloupec J - stav přijetí oznámení) :-) Díky moc.J.
Odpověď
Lobo | 21.8.2016 21:11  
 
 
Vyzkoušej. Podmíněné formátování a ověření dat je nastaveno do řádku 1000.
Odpověď
Kolenatý Janek | 21.8.2016 23:18  
 
 
ještě zrušit všechny podmínky pro řádek 1, ať tam zůstane vždy popis sloupce, (podmíněné formátování použít i na sloupec N - zeleně). Teď je potřeba vyřešit to, aby po "přebarvení na "zeleno" se záznam "uzavřel" proti jakékoli editaci (jen přes nějaké heslo nebo něco podobného). Musím uznat, že jsi borec, super.
Odpověď
Lobo | 22.8.2016 19:42  
 
 
Makro hlídá změny ve sloupcích od řádku 2 do řádku 1000. Podmíněné formátování rozšířeno na sloupec N. Přidán kód který uzamkne list a zabrání vybrání řádku kde je uvedeno "Opraveno". Heslo k listu je uvedeno v modulu (Module1) - 11HESLO22. Pokud bude potřeba editovat záznam tak - záložka "Revize", část Změny a "odemknout list" kde se zadá heslo, které je uvedeno v modulu. Opětovné zamčení stejným způsobem nebo pomocí makra změnou hodnoty ve sloupci M (Opraveno).
Odpověď